Det er Fru Strøm som skriver i denne bloggen. Jeg bor sammen med familien min i et hus ved elven. Jeg er 39 år og er gift med Herr Strøm. Barna i familien er en gutt på 20 år og en jente på 11 år. Jeg er glad i interiør, hekling/pjoning, hest, familieliv og hytteliv. Det er disse aktivitetene bloggen vil omhandle. Du er velkommen som leser og følger av bloggen min ☺

lørdag 31. desember 2011

Nytt år

"Ska du dra ut ta å", var kommentaren til Mia da jeg og hun tok bilder ute i dag (hi,hi). Vi tok med en del tingtang ut og tok bilder i flott vintervær, med speilrefleksen som vi fikk i julegave fra nissen :) 


Rudolf fikk jeg i julegave fra storgutten min ♥


Pynta litt på trappa til den lille leikarstua.


Kjelen jeg har plantet i har form som et hjerte, riktig så fin er den :)


Nå gleder vi oss stort til å feire nyttårsaften i kveld. Tradisjonen er å feire sammen med våre gode naboer, og i år skal selskapet holdes hjemme hos dem. Vi skal derfor ta på finklærne, labbe over gårdsplassen og sette oss til dekket bord,- helt suverent!

Ønsker dere alle en flott kveld, og et godt nytt år :)
Hilsen fru Strøm

lørdag 24. desember 2011

GOD JUL

Ønsker dere alle en god jul og et godt nytt år!


Hilsen fru Strøm

fredag 23. desember 2011

Nå gleder vi oss stort til i morgen...


 Paulus overvåker julestria ♥

Håper på mange fine rideturer i juleferien, men da må det slutte å regne, og begynne å snø!!

Klem fra Fru Strøm

onsdag 21. desember 2011

Jul

Nå er det bare juletreet som mangler, så er vi ferdig med å pynte huset til jul. Julebaksten er unnagjort, huset er rent nok, julegavene er levert,- herlig! Jeg har en laaang handleliste liggende, så det må nok bli en butikkrunde, men det går fint når mannen er med og bærer varene.

Hilsen Fru Strøm

mandag 19. desember 2011

GLUTENFRI JULEBAKST

Hei :) jeg er ferdig med julebaksten, og i år ble det faktisk 7 slag med hjemmelaget. Jeg synes det lokale bakeriet vårt lager kjempegod julebakst, så jeg har som oftest bakt noe, og kjøpt noe. Men Mia må ha glutenfri mat, og da er det egentlig enklest å bake alt selv.Jeg legger ut oppskriftene her, mest fordi det da blir enkelt for meg å finne dem neste år, men også fordi det kan være flere som trenger gode glutenfrie oppskrifter.Jeg har to venner med melkeallergi, så vi har også brukt melkefritt smør i baksten i år.GLUTENFRIE KRUMKAKER
2 stk egg
1,5 dl sukker
1,5 dl smeltet smør
1,5 dl potetmel
1,5 dl maizena mel
1,5 dl vann
Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn avkjølt, smeltet smør og potetmel blandet med maizenamel. Tilsett vannet og stek krumkakene.

KOKOSMAKRONER
4 eggehviter
 1/2 ts salt
2 1/2 dl melis
6 dl kokos
Pisk eggehviter og salt meget stivt. Pisk litt og litt melis inn og deretter kokosen forsiktig inn. Settes som topper med ts på bakepapir. Må hvile litt på bakepapiret før de fjernes etter steking. Stekes ved 150 grader i 15 min.
De kan fryses

RISBOLLER
Smelt 250 gram delfiafett (1pk) sammen med 200 g sjokolade (jeg blander mørk og hvit sjokolade) og 3ss sterk kaffe, på svak varme.
Lag eggedosis av 2 egg og 2 dl sukker.
Tøm delfiafett/ sjokolade/kaffe-blandingen opp i eggedosisen med en lang stråle. Ha 100 gram puffet ris opp i blandingen, og fyll muffinsformer. Settes kaldt :)

GLUTENFRIE HAVREMAKRONER
3 dl glutenfri havregryn
1 dl Toro lys melblanding/Toro kakemix
1 1/2 dl sukker
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1/4 ts nellik
150 gram smør
1 egg
Bland det tørre og rør inn smeltet smør og sammenpisket egg. Lag små topper av deigen, som settes med god avstand på stekeplaten (de flyter litt utover når de stekes).Stekes midt i ovnen på 175 grader i 10-15 minutt.

KRANSEKAKESTENGER
 Odense kransekakemasse trilles til stenger, ca 1 cm i diameter og 6 cm lange. Kakene stekes midt i ovnen ved 200 grader i ca 10 min. Pass på at kakene ikke stekes for lenge, da blir de harde. Stengene skal bare så vidt bli litt gyldne i kantene. Når de er avkjølt duppes endene i smeltet sjokolade (blanding av mørk og hvit sjokolade).De kan pyntes med melisglasur, som lages av 1 stor eggehvite og 2-3 dl melis.

Oppskrift på PEPPERKAKER og PIKEKYSS er lagt ut på bloggen min tidligere.

Klem fra Fru Strømfredag 16. desember 2011

Hei :) Må nesten gratulere meg selv, for nå har jeg på 3. forsøk (endelig) fått medlemskap i NIB. Synes det er spennende at flere kan finne bloggen min, og håper det er mulig å trives her inne :) I dag har jeg kjøpt meg to billige julebokser på bruktbutikken, det er fremdeles halv pris på alle varer der, så det er mulig å gjøre kupp!! Av disse boksene ble jeg inspirert til å lage juledekorasjoner, så derfor var det bare å finne frem mose, kongler og litt annen pynt. Gråtass var mer en villig til å gi mor en hjelpende hånd med dekorasjonene :)) Er nå ferdig med julebaksten og har kommet langt med pyntingen. Det er kun mannens julegave som gjenstår, så jeg føler meg utrolig i rute til jul. I morgen kommer et vennepar og skal spise lutefisk sammen med oss, og søndag skal vi ha førjulsselskap med 10 voksne og barn. Gleder meg stort ♥Hilsen fru Strøm

mandag 12. desember 2011

Nam, nam...

Vi er en hestefamilie , så derfor ble det glutenfrie pepperkakehester til jul i år :)) Her er det både dressurhester og spranghester :) Oppskrifta på de glutenfrie pepperkjeksene har jeg lagt ut på bloggen tidligere. Deigen er god å jobbe med, og det blir god smak på kjeksene ♥ Pikekyss er koselig å servere til folk som kommer på besøk, eller å gi bort i gave til noen man liker ♥

Oppskriften er enkel:
250 gram sukker
5 eggehviter
Piskes til marengs. Tørkes i ovnen på 100 grader til de er tørre (løsner fra bakepapiret).

Klem fra Fru Strøm

søndag 11. desember 2011

julepute m.m

Hei :) Nå er juleputa ferdig heklet og fått plass i gyngestolen. Den er heklet i alpakkagarnet Mitu, med heklekrok nr. 4. I dag har vi et superfint vær her hjemme og jeg gleder meg til å ut på ridetur sammen med Mia og to venner av oss. I ettermiddag skal vi lage litt mer julebakst, og tenne det tredje lyset ♥ Adventstiden er en fin tid ♥

Hilsen Fru Strøm

fredag 9. desember 2011

Jul på loftstua

Hei :) I dag har det blitt litt julestemning på loftstua. Siden sist jeg la ut bilder av loftstua har det blitt større TV og større sofa her oppe. Til jul har sofaen fått hvitt trekk og julete puter. Noen nisser har også tittet frem:) 

Klem fra Fru Strøm

torsdag 8. desember 2011

Hei! synes vi har en herlig tid nå. Man kan dra frem fra skuffer og skap, sette ting sammen og lage julestemning. Fantastisk gøy :))
"Lysestaken" fant jeg på bruktbutikken her om dagen. Vet ikke helt hva det egentlig er, men synes det ble en kjekk lysestake.

Synes disse gamle pepperkakeformene som jeg fikk av svigermor passer godt til pynt.

Mia laget dette flotte pepperkakehjerte på juleverksted i går.  Det er så fint pyntet at det må nok henge en god stund før vi setter tennene i det :)
Ønsker dere alle en flott dag, hilsen Fru Strøm

tirsdag 6. desember 2011

Pjonet trekk til lampeskjerm og heklet gulvteppe

Hei og hopp :) Må vise frem den "nye" lampen min, en ordentlig julelampe. Jeg lagde et nytt trekk til lampeskjermen ved å pjone i fargene grått og rødt. Pjoning er en form for hekling der man hekler kun kjedemasker. Man kan variere mellom å hekle i fremre og bakre maskebue, da dette gir forskjellig struktur. Hvis lampeskjermen er smalere i toppen tar man bare og feller sammen noen masker slik at trekket blir passende. Jeg heklet et hjerte (oppskrift er lagt ut i bloggen i et tidligere innlegg) som jeg festet på med nåler.  Gulvteppet er heklet i 2 nøster spaghetti-tråd. Det er bare å starte med en ring og øke masker slik at det blir en stadig større sirkel.


Klem fra Fru Strøm :)

mandag 5. desember 2011

Hei :) Suller inne i dag også, fremdeles ikke noe særlig utevær her hos oss. Det er trivelig å pynte mer og mer frem mot jul. Tok noen bilder av pynt på stua i dag. Plutselig ble det et lite blaff med masse lys her, innimellom regnskurene, og da var jeg kjapp til å knipse noen bilder :)
Hilsen fru Strøm

søndag 4. desember 2011

2. søndag i advent

Hei:) da har det jammen meg blitt 2. søndag i advent. Her er det et ordentlig grisevær, ikke noe som gir julestemning akkurat. Har tent lys på grava til foreldrene mine, men det er vel store odds for at det blåser ut...  Her hjemme skal i hvertfall 2 lys få brenne resten av kvelden :)Hilsen fru Strøm

lørdag 3. desember 2011

Utepynt og Gråtass

Hei! I dag har jeg tatt noen bilder av pynten ute. Snømannen på veggen lagde Mia i barnehagen for noen år siden:) Sinkbalje med pynt fra naturen skaper stemning ved inngangsdøra. Som dere ser på de nederste bildene så har det kommet bittelitt snø hos oss, men jeg håper på mye mer til jul. Gråtass, den fine Maine Coonkattungen vår poserte villig foran kamera i dag ♥Stor klem fra Fru Strøm
Related Posts with Thumbnails